Prešov získal chorvátskeho pivota Potnara

25.06.2024 Prešov

Prešov 25. júna (TASR) - Hádzanársky klub Tatran Prešov si na post pivota pre ďalšiu sezónu upísal chorvátskeho hráča Domagoja Potnara z luxemburského klubu HB Red Boys Differdange. S Tatranom podpísal zmluvu na dve sezóny, do 30. júna 2026. Naopak, na odchode je po ruskom pivotovi Viačeslavovi Kasatkinovi aj ďalší z hráčov na tomto poste z minuloročného kádra slovenského majstra Mark István Kovács.

"Našou novou posilou je 202-centimetrov vysoký, 28-ročný chorvátsky pivot, ktorý prichádza do Prešova z luxemburského klubu Red boys. Mal by nahradiť odchádzajúcich pivotov Viačeslava Kasatkina, ale aj Marka Kovácsa. Je to pivot, ktorý hrá bez problémov v obrane aj útoku a veríme, že bude veľkou posilou pre obe tieto fázy hry, a že bude podávať skvelé výkony," pre klubový web to uviedol generálny manažér Tatrana Prešov Marián Magdoško.

"Podpis zmluvy s veľkým klubom ako je Tatran je krok nahor v mojej kariére. Som rád, že som toho súčasťou a neviem sa dočkať, kedy prídu prvé zápasy v novom drese," povedal Potnar.

Maďarský legionár Kovács bol súčasťou kádra zelenobielych jednu sezónu, po ktorej Tatran Prešov ukončil s hráčom spoluprácu po vzájomnej dohode. "Je nám to ľúto. Mark bol ľudsky veľmi dobrý chlapec, ale herne nenaplnil naše očakávania, ktoré sme od neho mali. Napriek tomu, že dostal dosť príležitostí, najmä v útoku, tak za všetky zápasy sezóny strelil len 38 gólov, čo je najmenej z celého mužstva. Platí zásada, že legionár musí byť o triedu lepší ako domáci hráč a v tomto prípade tak nebolo. Som rád, že to Mark pochopil a dohodli sme sa na ukončení zmluvy," dodal generálny manažér Tatrana Marián Magdoško.
 

Vyberte región

mark